IFM Heemstede: We find jewelry for the celebrity in you!

Maak kennis met Henny Dingemans, de eigenaar en oprichtster van IFM Heemstede, een doorgewinterde wereldreiziger met een diepe passie voor alles wat internationaal is. Geboren bijna op de startbaan (toen boerenland) van Schiphol Airport in Haarlemmermeer, is haar leven altijd gericht geweest op een wereldwijde perspectief, wat nog steeds haar koers bepaalt. Tijdens een van haar reizen ontdekte ze een opmerkelijk merk uit Nieuw-Zeeland dat nog geen voet aan de grond had gekregen in Nederland of de Europese markt. Gedreven door haar ondernemersgeest legde Henny contact met het bedrijf in Nieuw-Zeeland en introduceerde ze hun merk in Nederland en Europa.

*Onze Groeigeschiedenis:

Het hoofddoel van dit avontuur was tweeledig: de markt vergroten voor het Nieuw-Zeelandse bedrijf en deze prachtige sieraden aanbieden aan klanten in Nederland en Europa. Ons motto werd “van Nieuw-Zeeland naar Zeeland”, waarin de essentie van onze missie wordt weerspiegeld.

*Ondersteuning van Goede Doelen:

Vanaf het allereerste begin heeft Henny bewust gekozen om een goed doel te steunen door de verkoop van een specifiek sieraad. Aanvankelijk werd een deel van de verkoopmarge geschonken aan KiKa. Deze betrokkenheid bij maatschappelijke doelen leidde ertoe dat we meer merken uit Down Under introduceerden, elk met een uniek verhaal:

 • FV Jewellery: Een merk dat vanuit het hart is opgericht.
 • Cudworth Mens Accessoires: Een merk exclusief voor mannen.
 • Ikecho Australia: Een merk gespecialiseerd in parels en opalen.
 • Old Skipper: Een merk dat is gebouwd op principes van recycling (gebruik van plastic en marinetouw). Deze nieuwste toevoeging aan onze collectie heeft een Nederlands tintje en richt zich op de strijd tegen plasticvervuiling in de zee.

Naast onze betrokkenheid bij deze merken dragen we ook bij aan verschillende goede doelen in Nederland door een deel van onze online verkoopmarge te doneren. Enkele van de organisaties die we steunen zijn:

 1. Stichting de Upside van Down
 2. Stichting De Paardenkamp
 3. Hospices

Bovendien zorgt de samenstelling van onze sieraden voor een positieve impact op de productieprocessen van onze partnermerken. Ze streven actief naar duurzame praktijken die ten goede komen aan hun gemeenschappen en de wereld als geheel.

Gezien Henny’s achtergrond in de Supply Chain-industrie begrijpt ze hoe belangrijk het is om de gehele waardeketen nauwlettend te volgen.

Naast onze sieraden is Henny actief betrokken bij internationale initiatieven en ondersteunt ze lokale inspanningen zoals o.a. Women’s Initiative Netherlands , Arbre a Palabre,  Diversity Fashion Week

10 jaar geleden startte ik ons bedrijf in augustus 2013 met het importeren van sieraden vanuit Down Under.

Het is een fantastische reis tot op heden en we genieten iedere dag.

We willen graag even de tijd nemen om onze oprechte dankbaarheid uit te spreken aan onze trouwe vrienden en supporters van IFM Heemstede, onze vaste fan base. Het is een voorrecht dat prachtige mensen onze merken dragen, delen en ervan genieten.

Tot ziens 2024!

Henny Dingemans

IFM Heemstede

PS: vanaf augustus 2023-augustus 2024 vieren wij ons 10-jarig jubileum:

10% korting op Henny Import Special collectie met code 2013IFM2023, klik hier promoties

Ben jij een sieraden verkoper?

Als importeur en distributeur van betekenisvolle sieraden bieden wij een assortiment aan merken vanuit verschillende landen:

 • FV Jewellery Europe: Import uit Nieuw-Zeeland.
 • Cudworth Mens Accessoires en Ikecho Australia: Import uit Australië.
 • Old Skipper: Import uit Roemenië, met een Nederlandse link door het gebruik van gerecycled plastic en marinetouw.

Ons werkgebied strekt zich uit vanuit Nederland. Ben je geïnteresseerd om onze merken ook te verkopen? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken.

Voor onze gewaardeerde klanten:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank een waardebon ter waarde van EUR 5.

Door je in te schrijven, blijf je op de hoogte van:Onze nieuwste sieraden

 • Onze nieuwste sieraden
 • Aankomende evenementen
 • Speciale acties en aanbiedingen
 • Onze betrokkenheid bij goede doelen

Mis geen enkel nieuwtje en schrijf je in voor de IFM Heemstede nieuwsbrief. Stuur ons een e-mailbericht naar info@ifmheemstede.com om je aan te melden.